VOUWGORDIJNEN OF BLINDS

Roman-blind en Austrian-blind

Het meest voorkomende vouwgordijn is de Roman-blind.
Dit is een strak vouwgordijn met baleinen hierdoor is de uitstraling strak.
Er is ook een vouwgordijn Austrian blind genaamd. Dit is een vouwgordijn zonder baleinen hierdoor is de uitstraling nonchalanter.
Met vouwgordijnen kan je "spelen” met het stof, van vele stoffen kunnen vouwgordijnen gemaakt worden maar er is een grens. De dikkere stoffen zijn niet altijd geschikt. Bij stoffen met een opdruk of patroon worden de baleinen ook wel aan de voorkant van het vouwgordijn gestikt, dit wordt speciaal gedaan zodat het patroon of opdruk dan optisch gezien doorloopt wat bij baleinen die aan de achterkant gestikt zijn niet het geval zou zijn, hierbij zou er elke keer een stukje van het patroon of de opdruk weg vallen.

*Er zijn enkele leuke opties voor vouwgordijnen denk hierbij aan: -een rand of bies in contrasterende kleur aan een kant, twee kanten of rondom, -een zichtbare "flap"aan de onderkant, -de zichtbare flap kan voorzien worden van enkele zeilringen(ter decoratie), -aan de onderkant kan een vouwgordijn afgewerkt worden me een schulprand. 

*De vouwgordijn systemen kunnen desgewenst geleverd worden met zijgeleiding. Zodat het systeem op een draai-, kiepraam geplaatst kan worden en het vouwgordijn toch op de juiste plaats wordt gehouden.

*De railsen van de systemen, de bedienings kettingen en het koord aan de achterzijde van het vouwgordijn zijn te verkrijgen in verschillende kleuren. 

 

BOTToM-UP/TOP-DOWN

Een van de nieuwere systemen op vouwgordijn gebied is de bottom-up/top-down variant. Dit vouwgordijn kunt u op allerlei manieren positioneren: van boven naar beneden, van beneden naar boven of een combinatie van beide. Zo heeft u tegelijkertijd natuurlijk licht en toch privacy. Dit type vouwgordijn is te maken van vele gordijnstoffen(met uitzondering van de dikkere stof soorten).

Ook de bottom-up/top-down vouwgordijnen zijn te voorzien van de hierboven genoemde punten achter het *.